Untitled Document
 
 
  CevaUtil.tk
 
 
Untitled Document
Ce cauti ?
----------------------------------
Despre Apple Computers
 
         Steve Wozniak un angajat al Hewlett Packard in varsta de 26 de ani, isi dorea foarte mult sa construiasca un calculator in cadrul clubului de calculatoare Homebrew Computer Club din Palo Alto. Timp de mai multi ani a desenat mai multe calculatoare, chiar a scris nishte forme rudimentare de sistem de operare pentru aceste tipuri de calculatoare imaginare. Lipsa baniilor l-a oprit sa-si construiasca unul dintre aceste calculatoare. Initial a vrut sa-si construiasca calculatorul pe baza procesorului 8080 de la Intel, dar pretul de 179 de dolari nu i-a permis.
          Dupa aceea si-a indreptat atentia catre microprocesorul Motorola care i se parea lui ca i se potriveste mai bine planurilor decat cel de la Intel dar acesta era prea scump de 175 de dolari. Din fericire gaseste un cip aproape identic cu Motorola 6800 dar mult mai ieftin, la doar 25 de dolari, fabricat de Mos Tehnology. Se decide sa-si construiasca calculatorul pe baza acestui cip si incepe sa scrie o prima varianta de BASIC (Sistem de operare) care sa ruleze pe el. Pentru a-si face calculatorul mai usor de folosit, instaleaza o tastatura si un televizor. Pe baza acestui minicomputer, impreuna cu Steve Jobs, un coleg de la clubul de calculatoare, se decide sa infinteze Apple Computers. Numele de Apple (mar) vine de la faptul ca Steve Jobs lucrase recent la o livada de mere, si i se parea ca marul este fructul perfect, plus ca nu reusisera sa gaseasca un alt nume care sa le convina mai mult.
         Ce doi Steve reusesc sa-l convinga pe patronul unui proaspat infintat magazin de calculatoare, The Bite Shop, de superioritatea sistemului lor, iar acesta le face o comanda de 200 de calculatoare. Cei doi se reunesc in garajul lui Steve Jobs, unde incep ansamblarea si testarea celor 200 de calculatoare. Apple 1, primul calculator Apple Computers, s-a vandut cu 666 de dolari si a fost un succes de la inceput. Imediat cei doi creaza noul sistem Apple 2, care are un display color, un lucru nou pentru acea vreme si avea un sistem de operare gata incarcat. Pe deasupra Apple 2 mai are si un disc, lucru laolalta la pretul de doar 429 de dolari, fac din Apple firma cu cele mai mari vanzari de calculatoare din acea vreme.
          Pe lanaga diferentele tehnologic dintre Apple si celelalte tipuri de calculatoare ale vremi, existau si diferente de design. Apple avea o sigla iar placa de baza si celelalte componente ale calculatorului se gaseau intr-o carcasa, spre deosebire de celelalte calculatoare contemporane. De-a lungul timpului Apple Computers lanseaza si primul mouse si prima interfata grafica din lume.
Untitled Document
Publicitate
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
Haine online
Magazin online de haine.
Moda masculina
Blog de moda masculina.
BlogInvest
Blog despre bursa si investitii
Pariuri Sportive
Pariuri sportive online.
 
© 2005 AdStart Solutions. Toate drepturile rezervate.
 
Romanian Top66
Text Link Ads script error: local_68139.xml does not exist. Please create a blank file named local_68139.xml.