Untitled Document
 
 
  CevaUtil.tk
 
 
Despre fotografia stock
 

Fotografia stock se refera la fotografii ale unor locuri, peisaje, evenimente, oameni, natura, obiecte, etc. care sunt comercializate in sistemul royalty-free si pot fi folosite si refolosite in designul comercial. Siteurile stock, accepta pe langa fotografii si grafica pe calculator, de exemplu backgound-uri, texturi, ilustratii, vectori, etc. Fotograful sau autorul imaginilor detine copyright-ul si drepturile complete asupra imaginii respective.

Pentru designeri, siteurile stock reprezinta o metoda de a obtine fotografii profesionale sau alte tipuri de imagini la un pret rezonabil. Deasemenea, cumparatorul are avantajul ca poate alege imaginea cea mai potrivita dintr-un numar foarte mare de fotografii. Imaginile pot fi cumparate in mai multe feluri: pe baza de abonament (in cazul in care cumparatorul are nevoie constanta de fotografii, acesta poate downlada un anumit numar de imagini pentru o taxa periodica), prin download direct a unei imagini (pentru cumparatorii ocazionali), prin cumpararea unei colectii pe CD, etc. De obicei, siteurile stock royalty free nu percep taxe fotografilor care isi vand imaginile prin intermediul lor. Ar trebui evitate acele siteuri royalty free care cer o taxa pentru stocarea si managementul pozelor.

Latest stock photos on Dreamstime Stock Photography Community

Pentru a va vinde fotografiile prin intermediul unui site stock trebuie mai intai sa cautati un site care corespunde nevoilor dumneavoastra. Trebuie sa vedeti ce fel de imagini comercializeaza siteul (de exemplu wild-life, imagini generale, imagini subacvatice) si care este rezolutia minima acceptata, (veti reusi sa furnizati imagini la rezolutia respectiva?). Va trebui sa cititi cu atentie rubrica Terms of service a siteului. Trebuie sa aflati de aici cat si cum veti fi platit pentru fotografiile dumneavoastra, daca siteul este exclusiv sau non-exclusiv si sa retineti orice alta informatie care v-ar putea interesa. Deasemenea este necesar sa cititi rubrica denumita Photo Submission Guidelines.

Daca totul vi se pare in regula si sunteti de acord cu conditiile impuse de site, urmeaza sa va inregistrati (sa va creati un cont) pe site si sa trimiteti primele poze pentru acceptare. Fiecare site are propria procedura de trimitere si evaluare a fotografiilor si acest proces poate dura cateva zile. Este recomandat ca primul grup de imagini pe care il trimiteti sa contina cele mai bune fotografii ale dumneavoastra, pentru a va asigura ca veti fii acceptat sa va vindeti imaginile prin intermediul siteului respectiv. Dupa ce imaginile initiale au fost acceptate, sunteti liber sa trimiteti cat mai multe fotografii. Fiecare dintre acestea va trebui insa evaluata din punct de vedere al calitatii si al potentialului comercial inainte de a fi acceptata.

Imaginile dumneavoastra acceptate pe un site stock royalty-free vor fi cumparate de reviste, web designeri, pentru postere, fluturasi sau in alte scopuri grafice comerciale. De fiecare data cand una din imagini este downloadata (cumparata) dumneavoastra veti primi un procent din pretul de vanzare.

Intrebari ? Click aici

  Untitled Document
Haine online
Magazin online de haine.
Moda masculina
Blog de moda masculina.
BlogInvest
Blog despre bursa si investitii
Pariuri Sportive
Pariuri sportive online.
 
© 2005 AdStart Solutions. Toate drepturile rezervate.
 
Romanian Top66
Text Link Ads script error: local_68139.xml does not exist. Please create a blank file named local_68139.xml.