Untitled Document
 
 
  CevaUtil.tk
 
 
Untitled Document
Ce cauti ?
----------------------------------
Problema caderii parului
 

Cel mai des intalnit tip de cadere a parului incepe la barbati in jurul varstei de 30 de ani si poarta denumirea de alopecie androgenetica sau "chelie". Se presupune ca ar fi ereditara si dependenta de hormonul sexual masculin - testosteronul.

Viteza cu care se dezvolta, precum si zonele predispuse acestui proces sunt determinate in mod genetic si se manifesta foarte diferit la barbati si la femei.

Alte forme de calvitie

Caderea parului care nu are la baza o cauza genetica poate aparea ca o consecinta a unei sarcini, a unor tratamente medicale sau hormonale, a unei deficiente severe de vitamine si minerale, a chimioterapiei, a unei tiroide care functioneaza necorespunzator sau a unei traume a scalpului (inclusiv reactii adverse in urma utilizarii produselor cosmetice de ingrijire a parului).

Cand trebuie sa ceri sfatul medicului?

Daca esti femeie, tocmai ai nascut si ai probleme cu caderea parului;
Daca te confrunti cu o deficienta de vitamine si minerale, probleme cu tiroida sau lupus eritematos;
Daca ai fost supus/a unor sedinte de chimioterapie sau ti s-au administrat medicamente hormonale;
Daca aceasta cadere a parului nu este cauzata de factorii ereditari.

Tratamente pentru caderea parului

Cu cat tratamentele medicale pentru caderea parului sunt incepute de la primele semne, cu atat vor fi mai eficiente. Este foarte important sa se continue aceste tratamente pentru a ajuta regenerarea parului. In cazul in care vei renunta la tratament, regenerarea este intrerupta si te vei confrunta din nou cu fenomenul de cadere a parului. Pentru o eficienta maxima si rezultate vizibile, specialistii recomanda folosirea tratamentului ales pentru o perioada de mai mult de 1 an de zile.

Minoxidil este disponibil in forma de lotiune cu concentratie variind de la 2 la 5 la suta si poate opri procesul de cadere a parului (in cazul in care acesta are la baza o cauza genetica), insa nu se va regenera tot. Lotiunea trebuie aplicata pe parul uscat si se lasa sa actioneze cel putin 4 ore dupa aplicare. Nu trebuie depasita doza recomandata, deoarece acest lucru nu va face lotiunea mai eficienta. Cea mai intalnita reactie adversa in cazul utilizarii acestei lotiuni este iritarea scalpului.

De retinut: evita contactul cu ochii, nasul, gura si spala-ti mainile de fiecare data dupa folosirea lotiunii. Daca din greseala este inghitita, ea afecteaza functionarea normala a inimii si a tensiunii arteriale. Administrata sub forma de tablete, minoxidilul scade tensiunea arteriala.

De retinut: acest produs nu trebuie utilizat de catre femei in perioadele de sarcina si alaptare.

Finasteride este principalul ingredient al pastilelor Propecia, de obicei prescrise în tratarea caderii parului tipic masculina.

de Ioana Marosan

Untitled Document
Publicitate
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
Haine online
Magazin online de haine.
Moda masculina
Blog de moda masculina.
BlogInvest
Blog despre bursa si investitii
Pariuri Sportive
Pariuri sportive online.
 
© 2005 AdStart Solutions. Toate drepturile rezervate.
 
Romanian Top66
Text Link Ads script error: local_68139.xml does not exist. Please create a blank file named local_68139.xml.