Untitled Document
 
 
  CevaUtil.tk
 
 
Untitled Document
Ce cauti ?
----------------------------------
Beneficiile actului sexual
 

Exercitii erotice

Cu toate ca sexul presupune un consum mai mic de energie in comparatie cu gimnastica aerobica, de exemplu, totusi el poate constitui un antrenament in mentinerea siluetei. Depinde insa de intensitatea cu care este trait actul sexual, deoarece orgasmul provoaca o contractie a musculaturii de la brate, picioare si abdomen. De asemenea, respiratia si bataile inimii se intetesc in momentul excitarii sexuale, exact cum se intampla si in cazul unor antrenamente efectuate pe teren sau in sali de gimnastica. Un alt beneficiu de care te vei bucura din plin este o "alunecare" lenta intr-un somn profund in urma actului sexual.

Deoarece sexul necesita rezistenta s-a demonstrat ca persoanele active au mai multe sanse de a obtine o satisfacere sexuala decat persoanele sedentare, care se deplaseaza doar de pe scaunul de la serviciu pe fotoliul de acasa. Concluzia: fii activ pentru a avea o viata sexuala implinita! Exercitiile fizice executate in mod regulat iti vor imbunatati viata sexuala deoarece ajuta, implicit, si la intarirea musculaturii, la buna functionare a aparatului cardiovascular si la mentinerea unei sanatati mentale.

O inima mai sanatoasa

Un studiu efectuat pe un esantion de 99 de barbati de varsta mijlocie a demonstrat faptul ca barbatii cu o viata sexuala activa care intretin relatii sexuale de cel putin doua ori pe saptamana prezinta un risc mai scazut de a face un atac de inima in urmatorii 10 ani, in comparatie cu barbatii care intretin relatii sexuale mai rar. Acest studiu a fost publicat in "Journal of Epidemiolagy and Community Health" din Marea Britanie.

Beneficiile in cazul ei

Unele studii atesta faptul ca activitatea sexuala poate preveni endometrioza, o problema ginecologica destul de intalnita in cazul femeilor si care se caracterizeaza prin prezenta unor fragmente de mucoasa uterina (endometru) in afara localizarii lor normale. Acest lucru poate provoca o durere pelviana, ajungandu-se in unele cazuri extreme chiar la infertilitate. Studiul publicat intr-un ziar de investigatii in ginecologie si obstetrica a demonstrat ca femeile cu o viata sexuala activa si in perioada ciclului menstrual prezinta sanse scazute cu pana la 1,5% de a se confrunta cu endometrioza in comparatie cu femeile care refuza actul sexual pe perioada ciclului menstrual. De ce? Contractiile uterului din timpului actului sexual, in special a orgasmului, ajuta la eliminarea din uter a fragmentelor de mucoasa uterina.

Beneficiile in cazul lui

Dupa o perioada in care s-a crezut ca actul sexual mareste riscul cancerului de prostata, noile cercetari in domeniu au daramat acest mit, demonstrand ca ejacularea frecventa protejeaza prostata impotriva cancerului. Asadar, barbatii care ejaculeaza de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta un risc diminuat cu pana la 30% de a se confrunta cu aceasta problema, in comparatie cu cei care ejaculeaza intre 4-7 ori pe luna. In timpul ejacularii, substantele producatoare de cancer sunt eliminate prin lichidul seminal protejand in acest fel prostata.

Elimina stresul

O viata sexuala implinita imbunatateste implicit si starea de spirit. Orgasmul obtinut in urma unui act sexual cu partener sau a masturbarii va elimina stresul, deoarece in timpul lui este eliberat un hormon care creeaza un echilibru emotional si un sentiment de relaxare totala. Cercetatorii au comparat actiunea de "reincarcare" a organismului prin intermediul orgasmului cu aceea de "restartare" a unui computer. Insa atentie! O concentrare prea mare asupra puctului culminant poate induce o stare de stres. Lasa-ti frustrarile deoparte si priveste actul in sine ca o placere erotica reciproca, indiferent de modalitatile in care se desfasoara.

de Ioana Marosan

Untitled Document
Publicitate
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
Haine online
Magazin online de haine.
Moda masculina
Blog de moda masculina.
BlogInvest
Blog despre bursa si investitii
Pariuri Sportive
Pariuri sportive online.
 
© 2005 AdStart Solutions. Toate drepturile rezervate.
 
Romanian Top66
Text Link Ads script error: local_68139.xml does not exist. Please create a blank file named local_68139.xml.