Untitled Document
 
 
  CevaUtil.tk
 
 
Untitled Document
Ce cauti ?
----------------------------------
Elisabeta Rizea
 
 

Elisabeta Rizea
Simbol al rezistentei impotriva comunismului

          Despre Elisabeta Rizea cu siguranta n-au auzit prea multi. Cateva stiri, in urma cu ani, cu vizita in satul Nucsoara a presedintelui Emil Constantinescu si a Regelui Mihai I, o invitatie in fosta emisiune a lui Florin Calinescu de la PRO TV, o marturie dupa miezul noptii in documentarul Lei Hossu-Longin, Memorialul Durerii, o pomenire scolastica intr-unul dintre manualele alternative, cateva carti ale urmasilor celor asasinati in munti. Cei mai multi nici nu stiu ca a murit in 2003.

          Alaturi de familia Arnautoilor, a parintelui Ion Dragoi si de majoritatea satenilor, Elisabeta Rizea a fost simbolul rezistentei taranului roman in fata Evului Mediu comunist. Cati mai stiu astazi ca pentru a invinge acest satuc de munte, Nucsoara, trupelor de Securitate si Militie le-au trebuit zece ani si mobilizarea celui mai mare numar de securisti pe cap de locuitor din intreaga istorie a represiunii comuniste...?

Pentru monumentul unei femei monumentale

Asezamantul cultural "Academia Catavencu" va aduna si administra fondurile necesare si va initia toate demersurile pentru constructia monumentului Elisabetei Rizea, simbol al rezistentei impotriva comunismului.

           S-a obtinut acordul primarului general al capitalei. Se va organiza un concurs national pentru proiectul acestui monument, ce va fi ales de catre un juriu alcatuit, deocamdata, din: Andrei Plesu, Mihai Oroveanu, Radu Varia, Aurora Liiceanu. Cei care doresc sa contribuie financiar la realizarea acestui proiect sunt rugati sa doneze in conturile:

ROL RO72 CBIT 4220 1022 9901 2000
USD RO38 CBIT 4220 1022 9901 3000
EUR RO04 CBIT 4220 1022 9901 4000
deschise la B.C. ION TIRIAC - sucursala Izvor;
Titular cont: Asezamantul Cultural Academia Catavencu.

Detalii la: www.elisabetarizea.ro

Untitled Document
Publicitate
 
 
 
 
 
 
 
Untitled Document
Haine online
Magazin online de haine.
Moda masculina
Blog de moda masculina.
BlogInvest
Blog despre bursa si investitii
Pariuri Sportive
Pariuri sportive online.
 
© 2005 AdStart Solutions. Toate drepturile rezervate.
 
Romanian Top66
Text Link Ads script error: local_68139.xml does not exist. Please create a blank file named local_68139.xml.